Equisal Lintworm

Uit de mond van uw paard het resultaat!

FAQ

Mijn paard heeft de swab doorgeslikt, is dit gevaarlijk?

De swab is kort en heeft afgeronde uiteinden. Mocht het paard de swab doorslikken dan zal de swab de darmen makkelijk passeren. Daarbij is er een extra afbreekpunt in het handvat dat er voor zorgt dat de swab makkelijk in 2 nog kortere veilige stukken breekt. Maakt u zich ongerust, neem contact op met uw dierenarts.

De swab is gebroken, wat moet ik doen?

U kunt een mail sturen en een vervangende swab aanvragen. Hiervoor wordt een klein vergoeding gevraagd. Neem bij vragen even contact op.

Ik heb bewaarvloeistof uit het buisje gemorst, wat moet ik doen?

Als er nog minder dan 2 ml bewaarvloeistof over is, is het beter een vervangend buisje met swab via de website te bestellen. U kunt hiervoor een mail sturen en een vervangend buisje aanvragen. Hiervoor wordt een klein vergoeding gevraagd. Is maar weinig gemorst dan kunt u de swab in het buisje steken en deze opsturen. Doe nooit een andere vloeistof in het buisje, de uitslag wordt onbetrouwbaar.

De swab is op de grond gevallen, wat moet ik doen?

Als de swab niet erg vuil is geworden kunt u doorgaan met het verzamelen van het speeksel, maak wel een aantekening op het vragenformulier van het incident. Neem bij vragen even contact op.

Mijn paard heeft net een handje hooi gegeten. Mag ik toch speeksel verzamelen?

Nee. Het is erg belangrijk dat het paard tenminste een half uur voor het nemen van het speekselmonster niets heeft gegeten. De test geeft foute resultaten als het paard teveel speeksel produceert.

Het speeksel is verzameld, maar ik zie nogal wat voedsel resten op de swab. Mag dit?

Het is geen probleem als er wat voedselresten op de swab zitten. U kunt grote stukjes met de hand verwijderen. Kleine restjes voer hebben geen invloed op het test resultaat.

De mond van mijn paard is erg droog, het verzamelen van speeksel lukt niet. Wat moet ik doen?

Als u langer dan 5 minuten heeft geprobeerd voldoende speeksel te verzamelen en het lukt niet, doe de swab terug in de folie verpakking en geef uw paard wat hooi. Wacht nu tenminste een half uur na de laatste voedselopname van uw paard en probeer nogmaals het speeksel te verzamelen.

Ik heb het speeksel monster verzameld, maar ik kan het niet meteen op de post doen. Is dit erg?

Als u de swab in het buisje heeft gestoken, kunt u het op een koele plek (koelkast) bewaren totdat u het kunt verzenden.
PLAATS HET BUISJE NOOIT IN DE VRIEZER!

Deze speciale bewaarvloeistof is samen met een humaan diagnostisch laboratorium, gespecialiseerd in de speeksel testen, ontwikkeld. De stabiliteit van de bewaarvloeistof is uitvoerig getest. Het speeksel is tenminste 3 weken stabiel in de bewaarvloeistof en u kunt het monster dan ook met een gerust hart met de post versturen.

Ik wacht al een week op het resultaat van de test. Is er iets verkeerd gegaan?

In tegenstelling tot het reguliere mestonderzoek dat in ons eigen laboratorium gebeurt, worden de speeksel monsters in Engeland onderzocht. Dit duurt natuurlijk wat langer. Op de dag dat wij het resultaat van het laboratorium in Engeland hebben ontvangen, sturen wij u de uitslag en een lintwormbestrijdingsadvies per email naar u toe. Neem bij vragen gerust even contact op.


Bestel nu uw EquiSal Wormcheckkit